november 24 2021
Promo Klassen - Grote Oversteek Moment

Coachprogramma Grote Oversteek in documentaire ‘Klassen’

Trots dat gisteren een stukje van ons Grote Oversteek programma (een intensief coachprogramma voor de overstap van PO naar VO) te zien was in de prachtige, kwetsbare documentaire van ‘Klassen’ van Omroep Human.

Veel kinderen en ouders hechten veel waarde aan het schooladvies en daarin wordt vaak nog veel gedacht in ‘lage’ en ‘hoge’ uitkomsten. Dit kan zorgen voor veel onzekerheden en frustraties. Tijdens onze coaching, die 15 maanden duurt, besteden we hier veel aandacht aan. Samen met kinderen en ouders zoeken we naar routes in het schoolsysteem die het beste passen bij het kind. Welk beroep zouden zij willen uitvoeren? En hoe kom je daar? Door te benadrukken dat praktisch en theoretisch zich niet vertaalt in laag en hoog en te kijken hoe een leerling op zijn of haar manier het beste uit zichzelf kan halen bieden we een veilige basis voor de start op de middelbare school.

Het Grote Oversteek programma wordt mede mogelijk gemaakt door diverse financiële bijdragen. Grote dank aan Stichting Kinderpostzegels Nederland die dit voor het 4e jaar op rij weer gaat doen!

Benieuwd naar de hele scene? Kijk de aflevering dan terug op NPO gemist en kijk zeker ook naar de volgende afleveringen van de documentaire (maandagavond om 21.25 op NPO 1).