november 20 2018

Gemeentelijk bezoek in de Baarsjes

Gemeentelijk bezoek voor de kinderen van de Weekend Academie in de Baarsjes. Acht raads- en commissieleden en beleidsmedewerkers van de gemeente Amsterdam (centrale stad en stadsdeel West) gingen in gesprek met de kinderen over diverse thema’s als; diversiteit, veiligheid, een fijne buurt en leefstijl. De kinderen mochten alles vragen en kregen een inkijkje wat een gebiedsmakelaar doet en wat er in een stadsdeelraad gebeurd.

Op 14 november kwamen lokale politici Eric van der Burg (raadslid centrale stad, fractievoorzitter VVD), Nienke van Renssen (raadslid centrale stad, GroenLinks), Zora Duvnjak (Commissielid stadsdeel West, PvdA), Rianne Bijl (beleidsadviseur jeugd 12-, stadsdeel West), Marco Ridder (Buurtcoördinator stadsdeel West), Btissame el Bouhdifi (projectleider Jeugd & Veiligheid, stadsdeel West), directeur Marieke Steverink (Joop Westerweelschool) en directeur Oguz Dulkadir (oprichter Weekend Academie) bij de Weekend Academie in MidWest op bezoek.

Na een korte opening kon het speeddaten beginnen. Sommige gasten waren nieuw voor de kinderen en anderen kenden ze van school of uit de buurt. “Ik ken u wel, u loopt vaak rond in de buurt… Dus u zorgt ervoor dat het veilig is op mijn pleintje.” De kinderen ontdekten wat voor mensen er met het beleid in hun buurt bezig waren en wat ze precies doen. Daarnaast waren de persoonlijke vragen over kinderen en hobby’s ook populair. De kinderen oefenden met vragen stellen en hun mening geven. Als afsluiting schreven de kinderen op wat ze zouden doen als ze burgemeester waren. “Ik wil alle vluchtelingen in Amsterdam helpen.” Een ander wilde sportactiviteiten voor arme mensen organiseren en zorgen dat kinderen niet meer naar de jeugdgevangenis gaan.

Alle gasten ontvingen een bedankje met deze wensen erop. “Het was heel leuk en leerzaam om met de kinderen in gesprek te gaan. Ze hebben al zulke mooie ideeën over de toekomst.” “De gesprekken maakte me bewust van mijn eigen rolmodelschap.”

Een geslaagde middag, zoals één van de kinderen samenvatte: ‘ik vond het leuk om vragen te stellen en we kregen ook nog leuke antwoorden’. Missie geslaagd.