september 05 2016

Medewerker in het zonnetje!

De aankomende weken geven wij u graag kijkje achter de schermen. In de serie “medewerker in het zonnetje” stellen we iedere week een aantal verrassende vragen aan een Weekend Academie medewerker. Wat houdt ze bezig? Waar kan je ze voor wakker maken? En wat inspireert hen? Deze week is het de beurt aan Noor Waardijk. Werkzaam als Fondsenwerver en Relatiebeheer.

Waar kan ik jou voor wakker maken? Het allerliefst word ik helemaal niet wakker gemaakt. Met vier jonge kinderen is uitslapen een luxe waar ik maar heel zelden gelegenheid voor krijg.

Wat is het vaakst afgespeelde nummer op je iPod/Spotify? Dat wisselt heel erg, op het moment weer veel aan het hardlopen en Can’t stop the Feeling van Justin Timberlake loopt heel lekker.

Waarom werk je bij de Weekend Academie? Omdat ik vind dat ieder kind een goede toekomst verdient, ongeacht afkomst, woonomgeving, inkomsten en opleidingsniveau van hun ouders. In onze maatschappij zijn kansen ongelijk verdeeld en ik gun alle kinderen de kans op een positieve toekomst, die recht doet aan hun eigen, unieke talenten.

Wat is jouw mooiste Weekend Academie anekdote? Tijdens de inspiratie bijeenkomst bij de Weekend Academie Haarlem in juni 2016, vertelden kinderen over de beroepen waarmee zij tijdens de gastlessen kennis hadden gemaakt. Vier meiden waren door de gastles van mondhygieniste Marjolein zo geinspireerd geraakt, dat zij zelf mondhygieniste willen worden. Mooi om te zien hoe enthousiast ze daarover vertelden.

Wat kocht je van je eerste salaris? Haha, dat is wel heel lang geleden! Maar ik weet het nog wel hoor. Ik had al heel lang een lamp op mijn verlanglijstje staan, toen ik begon met ‘echt’ werken (daarvoor had ik al bijbaantjes gehad, maar dit was mijn eerste baan als pedagoog). Van mijn eerste salaris heb ik die lamp toen gekocht (en hij hangt nog steeds boven onze eettafel thuis, dus het was een goede keuze).

Welk boek lees je op dit moment? Gij nu, van Griet Op de Beeck. Net in begonnen, maar ik vond haar andere boeken ook heel erg goed, dus ik ben heel benieuwd!

Wie inspireert jou? Dichtbij: mijn collega Francien, omdat zij een hoge mate van intrinsieke motivatie combineert met goede managementvaardigheden. Verder weg: Barack Obama, omdat hij emancipatie in de breedste zin van het woord een enorme boost heeft gegeven, zowel als rolmodel als politiek.

Als je alles zou kunnen leren om te doen, wat zou je dan kiezen? Dan zou ik graag beter willen leren luisteren (of, met andere woorden, beter willen leren om soms m’n mond te houden 😉 )