maart 12 2018

Project Ontdek je nieuwe wereld gestart!

Voor kinderen die net in Nederland zijn, is er een hele nieuwe wereld te ontdekken. Ze komen op een nieuwe school, wonen in een nieuwe omgeving en iedereen spreekt een vreemde taal. Het project Ontdek je nieuwe wereld ondersteunt deze groep vluchtelingkinderen. Samen met kennisinstituut Pharos en Hogeschool Inholland is de Weekend Academie een project gestart waarin kinderen tussen 9-12 jaar de wereld om hen heen én hun eigen talenten kunnen ontdekken. 

De kinderen volgen wekelijks een programma waarin ze ontdekken wie ze zijn, wat ze willen leren en wie hen daarbij kan helpen. In diverse workshops leren ze over gezond eten en koken, maken ze kennis met de Nederlandse feestdagen en vertellen ze over hun eigen cultuur, en krijgen ze gastlessen over uiteenlopende beroepen. Naast de workshops gaan ze er ook op uit. Lekker bewegen, dansen, muziek maken en met het openbaar vervoer op bezoek bij de brandweer, bibliotheek of het ziekenhuis.

Ouders worden in een aantal bijeenkomsten wegwijs gemaakt in het Nederlands schoolsysteem, oefenen met de Nederlandse taal en krijgen meer info over maatschappelijke organisaties.

Voor dit project werken we samen met drie scholen in Amsterdam West: Louis Bouwmeesterschool, De Toekomst en Goeman Borgesiusschool. Met alle betrokken partners wordt er steeds naar de invulling van het project gekeken. 

Het programma: ‘Ontdek je nieuwe wereld’ maken we samen!