maart 16 2023

Trailer De Grote Oversteek

Het is weer zover! Groep 8-ers in het hele land geven hun schoolkeuzes deze maand door. Daarna is het (soms) vol spanning afwachten of je op de middelbare school van je keuze terechtkomt. Sowieso is het belangrijk om de juiste vaardigheden te ontwikkelen. Ons programma De Grote Oversteek bereidt Groep 8-ers en hun ouders voor op wat hen te wachten staat.

Bekijk hier onze nieuwe trailer:

We zijn er trots op dat er op dit moment 1500 leerlingen en 85 scholen meedoen in Amsterdam, Almere, Haarlem en Zaandam.

De Grote Oversteek duurt een jaar en begint op de basisschool. Nadat de overstap is gemaakt loopt het programma nog even door, totdat de leerlingen goed geland zijn op hun middelbare school.

Onderwerpen die worden behandeld zijn: plannen, agendabeheer en leerstrategieën. Er zijn voorbeeldlessen, we gaan in op het gebruik van social media en cyberpesten en praten over gedrag: schoolcultuur versus straatcultuur, feedback geven en ontvangen. Ook zijn er voorlichtingen voor ouders en kinderen samen en 1 op 1 gesprekken om te ondersteunen bij de individuele schoolkeuzes.