Als ouder wilt u dat uw kind het beste uit zichzelf haalt en een mooie toekomst heeft. U kent uw kind dan ook als de beste. Toch is het niet altijd makkelijk om uw kind op de juiste manier te ondersteunen bij zijn of haar ontwikkeling. U kunt bijvoorbeeld tegen vragen aanlopen als: “Hoe kan ik mijn kind helpen bij huiswerk?” “Hoe kan ik nee zeggen tegen mijn kinderen?” “Wat moet ik doen als mijn kind gaat puberen?” of “Wat is er allemaal in de buurt te doen voor mijn kinderen?” of “Hoe zorg ik er voor dat mijn kind naar mij luistert?”

Bij dit soort vragen geloven wij in het talent en de motivatie van u als ouder en zetten deze graag in. Daarvoor hebben wij gezinscoaches; om vanuit uw eigen krachten en kwaliteiten te helpen bij deze vragen. Het coachingstraject duurt acht tot tien maanden, waarbij de coach wekelijks bij u thuis komt.

Door positiever te zijn naar mijn zoon heb ik zelf ook minder stress.

U kunt bijvoorbeeld over de volgende onderwerpen terecht bij uw coach:

  • ontwikkeling van mijn kind: samen spelen/lezen/praten, woordenschat, hoe help je je kind met huiswerk?
  • opvoeding: slapen, eten, luisteren, communiceren, gezonde leefstijl
  • emoties: zelfvertrouwen, zelfredzaamheid, sociaal netwerk
  • praktische vragen: taal, wonen, post, ondersteuning bij het zoeken naar gepaste hulp

Doordat we gepraat hebben over wat er anders zou zijn als mijn Nederlands verbetert, zag ik de kansen voor mij en mijn kinderen helder voor me en heb ik moed gekregen om ermee aan de slag te gaan.

De coach zal werken vanuit een vier fasen methode. We beginnen met kennismaken, daarna gaan we in op de vraag die u heeft en stelt u samen met uw coach doelen op. U maakt daarna samen met uw coach een plan van aanpak en voert deze daarna uit.

De coach ondersteunt u door u vragen te stellen en samen met u het plan uit te voeren. Alles gaat natuurlijk in overleg met u. De positieve benadering staat centraal; wij gaan uit van de mogelijkheden van u en uw kind(eren).

Het liefst deed ik mijn ogen dicht als ik in huis was, zodat ik niet naar alle spullen hoefde te kijken. Ik wist niet waar ik moest beginnen en werd er helemaal ziek van. Een begin kunnen maken met opruimen zorgt ervoor dat het leven van mij en mijn zoon weer wat overzichtelijker wordt.

Gezinscoaching is er voor ouders en kinderen die wonen in De Baarsjes, Bos en Lommer of Kolenkit. De coaching is gratis. U kunt zich opgeven of meer informatie krijgen door te bellen naar het nummer 06 34 24 80 14 of een e-mail te sturen naar Weja Morsink via gezinscoaching@weekendacademie.nl.

Meld u aan als ouder bij de
Weekend Academie

Aanmelden