Gezinscoaching binnen de Weekend Academie: dat is helpen bij verschillende opvoedvragen vanuit de eigen krachten en kwaliteiten van ouders. Als gezinscoach leer je tijdens je stage om het hele gezin te coachen. Je maakt kennis met het gezin, ziet ze wekelijks en kunt samen met hen kijken waar zij graag aan willen werken.

De Weekend Academie is een organisatie die kinderen, jongeren en ouders stimuleert het beste uit zichzelf te halen door coaching en begeleiding te bieden. Ons werkgebied beslaat Amsterdam West, Nieuw-West en Noord, Haarlem en Almere. We stimuleren ouders en kinderen bij het vergroten van hun zelfvertrouwen en hun zelfredzaamheid en het bevorderen van maatschappelijke participatie. Speciale aandacht gaat daarbij uit naar een gezonde leefstijl. 

Hoe werken we? 

Je komt in een team met medestagiaires en/of vrijwilligers te werken onder leiding van een teamleider die jouw praktijkbegeleider is. In dit team heb je wekelijks een teamoverleg over de dagelijkse gang van zaken, de leerlingen en de ouders. Daarnaast is er veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling tijdens intervisie en voortgangsgesprekken. Goed om kunnen gaan met het geven en ontvangen van feedback krijgt veel aandacht. Binnen de Weekend Academie staat jouw ontwikkeling en die van onze doelgroep centraal. Wij vinden het belangrijk dat jij kan werken aan jezelf en dat je de juiste ondersteuning krijgt. 

Wat ga je doen?

Gezinnen uit Amsterdam – West melden zich aan om gecoacht te worden op verschillende aspecten in hun leven. Denk bijvoorbeeld aan de opvoeding, omgaan met emoties, de ontwikkeling van hun kinderen en praktische zaken. Jij als gezinscoach leert tijdens je stage om het hele gezin te coachen. Je maakt kennis met het gezin, ziet ze wekelijks en kunt samen met hen kijken waar zij graag aan willen werken. 

Jouw werkzaamheden

 • Voorbereiden en bijwonen van intakegesprekken met gezinnen; 
 • Coachen van ouders in de begeleiding van hun kind(eren) bij cognitieve- en sociaal emotionele ontwikkelingsvragen;
 • Stimuleren van een positief opvoedklimaat in het gezin;
 • Vastleggen van de voortgang van het coachingsproces door wekelijkse registratie van gezinsbezoeken in het Gezinsvolgsysteem (incl. plan van aanpak);
 • Doorverwijzen van gezinnen/ kinderen naar samenwerkingspartners (indien nodig);
 • Overleggen met netwerkpartners (bijv. basisschool, OKT).

Wat bieden wij

 • Een uitdagende en veelzijdige stage
 • Veel ruimte voor eigen initiatief
 • Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling door begeleiding en trainingen
 • Stagevergoeding €170 per maand op basis van 32 uur
 • Jouw stagedagen zijn door de weeks.
[/vc_column]

Enthousiast geworden?

Stuur je motivatiebrief en CV naar Esma Abdelatif
stage@weekendacademie.nl

Nog vragen? Bel gerust!
06 18151628