Naar aanleiding van de meest recente overheidsmaatregelen met betrekking tot het Coronavirus brengen wij je graag op de hoogte over de ontwikkelingen binnen de Weekend Academie. Vanaf 1 juni zullen wij op een aantal locaties en scholen de begeleiding fysiek voort gaan zetten. Echter zetten wij ook een groot deel van onze programma’s online voort in verband met veiligheid, logistieke redenen of met oog op kwaliteitsbehoud bij de betreffende programma’s.

Hoe doet de Weekend Academie dat? 

Zoveel mogelijk online en telefonisch!

 • Voor al onze programma’s geldt:
  Als de ouders of jongeren hulpvragen hebben kunnen zij op vaste programmadagen
  telefonisch terecht bij de vaste contactpersoon of (indien aanwezig) in de ouders-app-groep.

Groepsprogramma’s
Een luisterend oor is in deze periode van groot belang. De coaches van onze groepsprogramma’s nemen telefonisch contact met de kinderen om hen op afstand te coachen en spelen in op de individuele ondersteuningsbehoeftes van de jongeren. Zo wordt er hulp bij huiswerk aangeboden, maar delen de coaches ook tips en leuke activiteiten.

De Grote Oversteek
Wekelijks sturen onze coaches opdrachten naar de jongeren om zich voor te bereiden op het VO, in de vorm van opdrachtenbundels, dagplanningen, het geven van presentaties en meer. Via de groepsapp of persoonlijk contact worden deze opdrachten besproken met hun begeleiders. Op deze manier blijft de voorbereiding op de middelbare school in ontwikkeling.

OBA Studiebegeleiding
De Weekend Academie blijft studiebegeleiding aan jongeren uit de 1e en 2e klas van de middelbare school aanbieden. Dit doen we online. Zo vindt er wekelijks een individuele videobelafspraak plaats met een vaste begeleider voor hulp bij het vinden van een dagstructuur, maken van een planning en het zoeken naar juiste leerstrategieën. Meer informatie? Neem contact op met Esmee van der Meulen (oba-studiebegeleiding@weekendacademie.nl of 06-19066630)

Online Studiebegeleiding Thuisscholing
In deze bijzondere tijd biedt de Weekend Academie online coaching aan, aan jongeren uit groep 6, 7 en 8 en de 1ste en 2de klas van de middelbare school in West en Nieuw-West. De coaches van onze groepsprogramma’s nemen telefonisch contact met de kinderen om hen op afstand te coachen en spelen in op de individuele ondersteuningsbehoeftes van de jongeren.

Zo wordt er hulp bij huiswerk aangeboden, maar delen de coaches ook tips en leuke activiteiten. Heb je interesse of wil je nog iets vragen? Neem dan contact op door te bellen naar Esmee van der Meulen (06-19066630) of te mailen naar esmee.van.der.meulen@weekendacademie.nl.

Flitscoaching
Juist nu willen we doen wat wij altijd doen: kinderen en ouders motiveren om het beste uit zichzelf te halen. Om ouders een steuntje in de rug te geven, bieden wij Flitscoaching aan: telefonisch contact met één vaste coach over vraagstukken zoals;

 • Hoe kan ik een duidelijke weekstructuur maken voor mijn kinderen?
 • Hoe ga ik om met verveling?
 • Ik kan zelf het huiswerk niet goed uitleggen aan mijn kinderen, wat moet ik nu
  doen?
 • Wat zijn leuke activiteiten om als gezin samen binnen te doen?

Maar ook is er Flitscoaching voor jongeren. Hebben de jongeren vragen over het huiswerk en kan hij of zij niet bij de juf of ouder terecht? Dan kijkt een coach graag telefonisch mee. Meer informatie? Neem dan contact op met Lieke van Dijk (gezinscoaching@weekendacademie.nl of 06-45138122)

Tips
Graag delen wij met jou onze tips over thuisscholing en activiteiten aan huis, om elkaar te blijven inspireren en ondersteunen! Klik op de linkjes voor meer informatie.

Digitaal lesstof basisonderwijs – Noordhoff
Tips voor thuisscholing – Wij-Leren
Schoolopdrachten voor thuis – Heutink voor Thuis
Creatieve challenges voor thuis – LEV-WN
Beroepsoriëntatie – Het Klokhuis
Dagelijkse work-out met Nathan Rutjes